Retallar en sanitat mata!

Article publicat al TOT Sant Cugat el dia 11/07/2017.

A Sant Cugat, els darrers anys veiem com tanquen els CAP de Valldoreix i de Can Mates durant el mes d’agost. Els ambulatoris de la ciutat estan gestionats per Mútua de Terrassa, que ja fa anys va prendre la decisió conjuntament amb la Generalitat de Catalunya de tancar-los durant aquest mes estival, amb l’argument barroer que, com que a Sant Cugat molta gent marxa de vacances i la ciutat es queda deserta, no cal mantenir aquests serveis sanitaris oberts, que amb el CAP del carrer La Mina ja en tenim prou.

El més curiós de tot és que el juliol del 2011, el ple de l’Ajuntament va aprovar una moció, on es demanava a Mútua de Terrassa i al Servei Català de la Salut, així com a la seva conselleria, que reconsideressin el tancament d’aquests centres. En aquest acord del Ple, l’equip de govern es comprometia a fer diferents tràmits i reunions per tal d’aconseguir l’obertura d’aquests CAP durant l’agost. Però no és la única institució que es va posicionar, l’EMD també es va posicionar en contra d’aquests tancaments en la seva junta de veïns del juliol del 2016.

La pregunta és quines gestions han fet aquestes institucions per aconseguir acabar amb aquests tancaments? La meva sensació és que no han fet ni una!

Amb una població de gairebé noranta mil habitants, no ens podem permetre el luxe de tancar ni un CAP, encara que aquest només visiti a una persona en tot l’estiu! La sanitat és un dret i la sanitat pública està per donar la millor cobertura possible a la ciutadania, no per guanyar diners.

És hora d’exigir responsabilitats i que es respectin els nostres drets, sobretot un tant bàsic com el de la sanitat pública! 

Comentaris