I encara passa poc

Una vegada passades les eleccions i vistos els resultats finals, crec que encara ha passat poca cosa.

Hi ha dos partits que han rebut un càstig electoral molt gran i només dimiteixen les cares visibles, en Montilla al PSC i en Benach a ERC.

El PSC no es planteja fer un congrés per re orientar la seva estratègia ni per regenerar la direcció fins la tardor de l'any vinent, una vegada passades les eleccions municipals, cosa perillosa, ja que CiU ha guanyat molts vots a l'anomenat “ cinturó roig”, això pot fer perdre al PSC els ajuntaments on governa.

ERC farà el seu congrés aquest desembre i ja veurem si tenen prou capacitat per reinventar-se o per contra regalen el seu espai polític a Solidaritat, està clar que ERC ha perdut molta credibilitat no només entre els seus votants, també entre la resta de sectors de l'independentisme.
Una altra formació que caldrà veure com continua o si plega és Reagrupament, desprès de la gran derrota seran capaços de seguir treballant? Seran absorbits per una altra formació?

Aquestes incògnites s'aniran esvaint amb el temps, però jo crec que no han fet suficients passos per demostrar que poden fer autocrítica i que participen de la política per aportar les seves idees, o per contra volen seguir escalfant la cadira.

De moment, als ulls de la gent, aquí no es mou gairebé res ni ningú, i com deia Ovidi Montllor: “ I encara passa poc, i poc i massa poc, no es pot seguir igual des que neixes fins que mors”.

Comentaris