La CUP està en construcció!


Ahir, diumenge va tenir lloc al Casal Popular la Guitza el primer punt de trobada organitzat per la CUP, amb la finalitat d’obrir un procés participatiu per elaborar el programa electoral de cara a les eleccions municipals del maig vinent.

En aquesta primera trobada es va debatre sobre el model urbà i sobre socioeconomia, treball i comerç.

Pel matí, el debat sobre model urbà es va centrar en ,com millorar la mobilitat per aconseguir una ciutat mes sostenible, menys contaminant i més accessible per la població. Analitzar els diferents equipaments que existeixen, sanitaris, culturals, esportius; quin ús tenen i quines mancances te la ciutat. Com fer de l’urbanisme una eina de cohesió social, com millorar la descentralització de la vila, Com garantir l’accés a l’habitatge i com frenar l’especulació.

A la tarda el debat sobre socioeconomia, treball i comerç es va centrar en,  la defensa dels serveis públics i la seva gestió pública, en comptes d’externalitzar-la. En la promoció del cooperativisme i el petit comerç, dotant aquests d’eines per aconseguir una economia més solidaria. En el finançament local, buscant eines i mecanismes per aconseguir un finançament mes just, equitatiu i transparent. I en la justícia social i el treball, buscant solucions en la lluita per la defensa dels drets de les treballadores i treballadors i en contra de la precarietat laboral.

Els propers punts de trobada són:

Diumenge 13 de febrer
10’30 a 13h Democràcia participativa: de la democràcia representativa a la democràcia participativa.
17 a 19h Oci i cultura : De la cultura de consum a la cultura viva.

Diumenge 13 de març
10’30h a 13h Polítiques socials: de l’almoina a la justícia social.
17 a 19h Medi ambient : Per un Sant Cugat respectuós amb el seu entorn.

Totes les propostes que es debatin i s’aprovin per totes les persones assistents, seran incorporades al programa electoral de la CUP.

Comentaris